Home
guestbook

Gästebuch
(Bild anklicken)
Guestbook
(Click on picture)

Postbox

E-Mail an das SGF
(Postkasten anklicken)
e-mail us
(Click on letterbox)

Diese Site wurde zuletzt geändert am:
31.08.06

 Slovensko

SCHWARZ-GELBES FORUM - DEMOKRATISCHE INITIATIVE FÜR MONARCHIE UND MITTELEUROPA

          CENTRAL EUROPEAN MONARCHIST MOVEMENT

logo

Kdo smo in kaj želimo

 

Črno-Rumeni Forum je gibanje deklariranih srednjeevropskih monarhistov. Ustanovljena leta 1993 v Avstriji kot “Demokratična Iniciativa za monarhijo in Srednjo Evropo”, se naša organizacija razume kot glasnik vseh tistih srednjeevropskih demokratov, ki “priporočajo zvezo enakopravnih nasledstvenih držav Avstro-Ogrske monarhije s skupno valuto, obrambno in zunanjo politiko ter poglavarjem države stoječim nad narodi in strankami, ki želijo članstvo v njej. Naše društvo razen tega želi propagirati parlamentarno demokratično monarhijo, kot obstaja na primer v Veliki Britaniji, na Nizozemskem, v Španiji in Belgiji, z izključno demokratičnimi sredstvi, ter v tem smislu osveščati državljane Srednje Evrope. Na ta način načrtujemo tudi plebiscit o prihodnem političnem oblikovanju Srednje Evrope v Avstriji in vseh ostalih prizadetih državah, in se mislimo do tedaj zavzeti za krepitev srednjeevropske identitete.” (besedilo dovoljenega statuta)

Želimo, da bi se deloma še mlade srednjeevropske demokracije postavile pod pokroviteljstvo skupne krone. V tej zvezi se seveda misli na rodbino Habsburžanov, s katero je bila Srednja Evropa povezana mnoga stoletja.

 

Enotnost v mnogovrstnosti

 

Ta povezanost se je izražala tako v gospodarskih kot tudi v kulturnih skupnostih, ki so se v srednjeevropsko območje do današnjega dne močno vtisnile. Kdor potuje z Dunaja v Budimpešto, Prago ali Zagreb, najde v kulturnih ustanovah od gledališča preko opere do kavarne glasbeno-literarna kot kulinarična sorodstva. Ampak tudi glede gospodarstva so skupne strukture kot na primer  železniške proge, cestne povezave, industrijski objekti in blagovni promet med kronovinami prispevale k rastujočemu blagorju prebivalstva Habsburške monarhije.

 

Prihodnost

 

Vrednost Srednje Evrope naj bi se dvignila kot dopolnilo in alternativa k Evropski Uniji. Stoletja stare gospodarske strukture in kulturne povezave med srednjeevropskim narodi naj bi se vsem v korist oživljale. Zato je naš cilj, da naredimo meje med srednje-,  vzhodnosrednje- in jugosrednjeevropskimi  državami bolj transparentne. Naj postavijo državljani nasledstvenih držav Donavske monarhije tisto, kar jih druži, nad tisto, kar jih loči! Poleg tega sta nam važni krepitev samostojnosti in  samoodgovornosti posameznika ter podpiranje človeških, preglednih struktur v državi in gospodarstvu.

 

Aktivnosti

 

Črno-Rumeni Forum  organizira predavanja, razprave in izlete na celem srednjeevropskem območju. Tudi stik z javnostjo nam je važen: pisma bralcev, ustanavljenje stikov z Ijudmi najrazličnejših družbenih krogov ter prisotnost v internetu tudi spadajo k našim aktivnostim.

 

Naša knjižnica

 

Naši člani imajo na razpolago nad štiristo večjezičnih knjig z večinoma politično in zgodovinsko tematiko.

Zanimive knjige, tudi slovenske, so nam vedno dobrodošle!

 

Članstvo

 

Član Črno-Rumenega Foruma lahko postane vsak simpatizer naših idej  - ustanovitev podružnic se pripravlja! Že sedaj ima naše društvo člane in simpatizerje v različnih srednjeevropskih državah, tudi v zamorju.  Članstvo stane letno  EURO 20.-/SIT 4500.- za Evropo (EURO 25.- za ostali svet)

Torej, pridružite se nam tudi vi, kontaktirajte nas!

 

Naš naslov je:

 

Črno-Rumeni Forum, Ruckergasse 6/11, A-1120 Dunaj
telefon: +43 699/815 604 30

e-naslov: SGForum@hotmail.com

 

tekoči račun v Avstriji:

PSK (bančna št. 60000) 920 31 283, IBAN: AT946000000092031283, BIC: OPSKATWW